UŞAK / BANAZ - Şehit Ali Turgut Büyükoturak Ortaokulu

Şehit Ali Turgut Büyükoturak Ortaokulu

Adres
BÜYÜKOTURAK KÖYÜ MERKEZ MEVKİİ FEVZİ ÇAKMAK SK. ŞEHIT IBRAHIM KARAKULAH ILKOKULU BLOK NO: 15 BANAZ / UŞAK
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin Amaçları doğrultusunda, her bireyin öğrenmesine ve gelişmesine yardımcı olan, paylaşımcı, dinamik ve üretken bir okul toplumu olmak.
Misyon
Çocuklarımızın doğal bir ortamda, özgüveni gelişmiş, ne istediğini bilen, teknolojiyi, ve yabancı dili iyi kullanabilen, dürüst, sevecen Atatürk ilkelerine bağlı, sosyal insan olarak yetiştirilmesi amacı ile varlığını sürdürmektedir.
Fen ve Anadolu Liselerini kazanan öğrencilerimiz bulunmaktadır.
İngilizce (English)
Ulaşım
Okulumuza ilçe merkezinden hareket eden öğretmen servisi ile öğretmenlerimiz, köylerden gelen servisler ile öğrencilerimiz ulaşımlarını kolayca sağlayabilmektedirler. İl merkezinden hareket eden öğretmen/öğrenci servisi bulunmamaktadır.
Servis Bilgisi
Okulumuzda öğretmen servisi ve çeşitli köylerden öğrenci taşımacılığı yapan servisler bulunmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Banaz ilçesine bağlı Büyükoturak köyünde bulunmaktadır. 2014 yılından itibaren belediye olan yerleşim yeri, bu tarihten itibaren köy statüsüne geçiş yapmıştır. Köyümüzde belirli günlerde kutlama yapılan bir salon, ufak ihtiyaçların karşılanabileceği bakkal ve mini market bulunmaktadır.
Okulumuz Uşak il merkezine 52 Km, Banaz ilçe merkezine 19 Km uzaklıktadır.
Sportif Etkinlikler
Beden Eğitimi derslerinde öğretmenimiz rehberliğinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Fen ve Teknoloji laboratuvarımızda öğretmenimiz rehberliğinde çeşitli deneyler ve etkinlikler yapılmaktadır.
Proje Çalışmaları
Okulumuz proje çalışmalarına uygun kapasitededir. Yerel ve uluslararası projelere katılım sağlanabilir.